Hvem kan bruge nyhedsgrupper?

Alle, der et program til at læse nyhedsgrupper med kan bruge nyhedsgrupperne.

Har du ikke lige en nyhedslæser kan du læse alle offentligt tilgængelige nyhedsgrupper via Google Groups.

Et godt råd er, at følge de diskussioner der er i en gruppe i et par uger til en måned, før du selv deltager med spørgsmål og kommentarer.

Hvem bruger så grupperne? Løbende bliver der udarbejdet lidt statistik. Den viser at meget få bruger grupperne i forhold til, hvor mange der har adgang til Internet. Og det er synd!

Heldigvis er stadigt flere ved at få øjnene op for nyhedsgrupper, takket være Internetudbydere og computerblade.

Nyhedsgrupper er noget jeg varmt kan anbefale dig at prøve at bruge - men pas alligevel på. Du kan godt blive lidt afhængig.

Det helt geniale er, at du kan få svar på dine spørgsmål. Vil du fx vide noget om at sælge din bil, kan du måske få anbefalet et godt sted at søge inspiration (og spare penge samtidig!). Eller du kan finde vej til køb og salg grupperne.

Har du et nyhedslæserprogram, der kan hente nyhederne og derefter lukke forbindelsen ned - en offline newsreader - bliver telefonregningen kun sjældent et problem. Sidder du med en fast forbindelse er det selvfølgeligt ligegyldigt.

Mit temperament er til offline newsreadere, da jeg gerne vil vælge de indlæg jeg vil hente og slette resten. Jeg føler at jeg ahr mere kontrol over hvad jeg henter på den måde, men det er afgjort en smagssag.

Ellers kan man sige at alle typer mennesker læser - og skriver i - nyhedgrupperne. De er ikke forbeholdt en "homo netticus", men er befolket af begyndere, nørder og andre interesserede. Og ikke kun mænd og drenge. Kvinderne er også helt godt med.

En måling jeg har set et-eller-andet-sted (!?) viser at kvinder rent faktisk haler ind på mænd - og i flere tilfælde OVERhaler - hvad angår brug af Internet.

Hvorfor skal jeg læse nyhedsgrupper?

Det er heller ikke noget du skal gøre. Men du kan deltage i mange spændende diskussioner - til tider kan du øse af din egen viden, ellers kan du nyde godt af andres.

Nyhedsgrupperne er et godt sted at spørge hvis du har et spørgsmål om noget helt konkret, for oftest er det folk med masser af viden på det aktuelle område der svarer.

Skal du fx ud og rejse kan det være ret godt at høre andres erfaringer med det sted du tænker på at tage hen (priser, hoteller, restauranter, attraktioner, pas på dit, prøv dat...).

De er dog ikke altid enige, de kloge hoveder, og det giver flere løsningsmuligheder hvis man har et problem, man gerne vil have løst.

Undersøg dog først om der er en FAQ (Frequently Asked Questions - på dansk en OSS: Oftest Stillede Spørgsmål), der besvarer dine spørgsmål. Eller om andre for nylig har haft et lignende problem. Det sidste gøres lettest ved at følge gruppen noget tid eller læse indlæg der er op til et par uger gamle.

Spørgsmålene kan dreje sig om alt, men husk at bruge den rigtige nyhedsgruppe.

Se også afsnittet Hvad er netikette?